Sunday, December 5, 2010

Pangkor

entry yang sngt lama aku dah x menaip. sori la ye..keyboard rosak..nk wat cmne kan.hahaha
orait kali ni eden nak story skit sal trip den ke pangkor..agak terbaikk ar trip kali nie
dari 27 orang yang yoyo o nk g..sorang - sorang menarik diri.akhirnya yang kompom g adalah 17 horang yang terdiri dari 8 laki laki dan sembihlan perempuan.. 15 orang bertolak dari bukit jalil n 2 orang lagik mule bertolak dari kedah.asing-asing diorg gerak.ade la crite yg menarik.hahaha

start bertolak g...mmg stylo.pepagi lagi kitorg berkumpul kat bukit jalil sbb nek bus ekspress.sikit punya panjang tiket aku beli.aku beli utk 16 org.tetibe pulak si azahari wat hal..citt btol.die xdtg.kol2 x angkat.tapi apa yg paling stylo pagi tuh adalah aku g la lepak ngan pab, najo , nabila, as, mira,n farid howt tetibe badang kol,die tnye kat ne ktorg.aku pon kelentong la si badang nie kate kitorg dah dlm bas,tercari2 aku num platform.tetibe ternampak gerai num 7. pe lagi aku pon kate la kat platform 7..xlama lepas tuh die kol, die tnya mana ktorg,dah la die bwk skali mak balqis bersama.hahaha.die kate "aku dah kat platform 7 nie, ko jgn maen2 botak, aku bwk family org nie"kahkahkah..lawak tol.. sbnarnye platform bape pon aku xtau lagi.

lepas tuh ngam kitorg sume kumpul n jumpe family balqis,then aku pon bitau damily balqis aku officer incharge bwk bdak2 nie..mak die trus pandang aku atas bwh.mana x nye. aku pakai suar pendek jeans je.hahaha..nek je bus.kitorg pon relax la.aku port sblah pab.die leh bantai tido smpai luumut.busan tol aku.aku xleh nk tido.mane x nye bus bwk macam haram...gile..ade skali tuh smpai tahap keta lane sblah kene berenti bg can kat bus nk ptong lori.ngeri tol aku rase..

alhamdulillah kitorg smpai ke lumut,trus makan tghari, beli tiket balik. n aku jumpe ngan koperal niezam..bro navy member aku,bg stiker keta.stylo beb stiker tuh.heheh.tq botak..
pastuh kitorg berlima belas nie pon x tunggu lame trus menuju ke jeti lumut n jumpe la akak pe ntah nama...tunggu la feri sampai... smpat la snap beberapa picturess...


pic nie stylo beb..dah macam family lak aku tgk.yg peliknya..aku xde dlm pic nie.hahahah.sbb aku yg snap la tuh agaknye.sbb pic nie, yg xda ialah aku n atin.maybe gak atin yg snap..smbil2 tunggu feri. xlama lepas tuh.feri pon smpai..pe lagi kitorg sume pon g la nek feri n menghuru harakan atas feri tuh.. biasa la kan..merepek2 je mereka nie sume..


berposing je mereka nie.gmbar aku leh kire bape keping je..cisss...lebey kurang la 30 minit.kitorg pon sampai la ke jeti pangkor.nek van n terus di bawa ke CERIA BOGAK BEACH CAMP dan dismbut oleh brader paling stylo skali iaitu brader abu..peramahnya xilang2 lagi dari dulu.heheh..trusla kami check in.aku pon letak je barang truss ke laut.wahhhh sngt best air laut...heheh.pastu sorg2 joint aku mandi..lama la gak kitorg berendam...opsss sblom tuh.lupe lak aku..aku ngan badang memasang hammock supaya bdak2 leh lepak tepi pantai tu.bdak2 pompuan sume memilih utk berjalan tepi pantai.syok lak aku lepak atas hammock tuh....

aaaa. kat sana pon aku bg arahan.."badang,ko panjat pokok nie n sngkut hammock kat atas tu"..
panjat la si badang tanpa bnyk soal..bgus bdak badang nie.sesuai ngan namanya.hahahaha...
n hasilnya selepas die panjat ialah........
syokkkk gile...

n aktiviti diteruskan ngan bdak2 nie g men bola tmpar kat dpan penempatan kitorg..mmg terbaek ceria bogak nie..mmg sape nk g pangkor ,g la sini.tmpat die lapang.best tol...
pastu ade la kejadian yg amat menakitkan..alipp yang dari kedah batt kong..alamak..dah la die xtau cmne nk g kat ktorg.nk kol xleh sbb batt kong.mazri yang dah smpai gak jadi mangsa,cari alipp kat serata pelusuk jeti lumut..dah xjumpe.aku pon suh la mazri nek gak feri smbil bdoa yg alip akan kol aku lagi.aku pon g amek la mazri kat jeti pangkor...dah lepas maghrib tuh sib bek la alipp kol n smpat nek trip terakhir feri pada hari tuh.kalo x,bermalam la ko kat lumut alipp oii...
berkahirlah siang pertama kami di bumi pangkorrr..bnyk lagi cite best kitorg kat sna...stay tunee..hehe

6 comments:

  1. agak best la.tunggu ye ade beberapa citer lagi sal pangkor nie.hehe

    ReplyDelete
  2. heheheh...best.kitorg g 17 org je..sngt beshh..tunggu ye akan di update lagik cite2 nye.ahah..sape suh xnk ikot??hahah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...