Tuesday, August 23, 2011

Hantu boncenggg best abishhh




apabila seorg gadis dijadikan hadiah pertaruhan perlumbaan motosikal kemalangan dan meninggal, rohnya menghantui pelumba motosikal yg memenangi perlumbaan itu...





sebuah filem komedi yang menarik terbitan excellent pictures di arah oleh pengarah terkenal Ahmad Idham Nazri dibintangi Zizan Razak, Juliana Evans, Sallehuddin Tai, Jue Aziz, Cat Farish, Zahid AF, Dottie, Azlan Kami, Eizlan Yusof dan lain lain..





okeyh cukupla info sikit2 kat atas tu..nie biar aku ceghita sikit2 cite yg aku ingt ttg cite nie, aritu (23.8.2011) aku menyaksikan tayangan perdana filem Hantu Bonceng nie bertempat di Odeon Cinema kat dpan campbell kuala lumpur...thanx to my bro yang memegang watak kunyit,BFF zizan dlm cite nie sbb die yg bwak aku g tgk cte nie...






sesampai aku kat odeon tuh dlm kol 4, aku tgk ade rancangan pe ntah gah menemubual Ahmad idham, promo la tuh agaknya...xlama lepas tuh ,abg(tai) aku smpai, juliana evans dan plakon yg len2... zizan dasat, die bwk ZIZAN FC... ramai tuh..menggelimbit je aku nengok...heheh...xpe2 dorg sokong public figure dorg tu...






masuk je kat panggung yg pertama kali aku dtg tu aku pon mencari seat yang bertulis nama TAI, maksudnye seat yg telah di reserve kan kepada Tai... majlis dimulakan ucapan pengerusi majlis, then ade bacaan doa n ucapan oleh ahmad idham...





okeyh2...jgn marah readers, aku start cite nie ye... plot movie bermula dengan scene amran lakonan zizan, amran memenangi race n die tnye, mane habuan die, kunyit lakonan tai menyediakan seorang gadis bernama maya lakonan watak pertama oleh Juliana Evans... kat sini ade dialog menarik antara amran & kunyit


kunyit : selamat pengantin baru toq...
amran : malam pertamaa...
kunyit : kali ke tujuh...


Lol la dorg nie, si amran kluar je simpang trus die kene langgar ngan lori... sedar2 je die dah kat spital n mendapati awek td dah meninggal dunia...
bermula dari sini lah amran sering dikacau oleh roh maya...





kelakar beb bile scene kunyit kjut amran kat katil, toqqqq... amran yang tersedar trus menjerit.. Ya Allah, syaitan...tlg2..syaitan pegang... penat si kunyit menenangankan amran smpai kene pannggil nurse la..elok nurse lakonan jue aziz nk suntik je, panggggggg... lempang lagi bgus rasenye... trus amran senyapp...





lepas amran cite kat kunyit yg die dihantui oleh hantu maya, kunyit pon ajak la si amran g bilik mayat.. erkk nie lawak gak laa.. dimana kunyit convince kan si amran bahawa die xperlu takot kerana perkataan takut xpernah ade dlm buku dada kunyit.. namun pabila hantu tu datang..si kunyit pengsan dulu..hahah





setelah sekian lama dihantui hantu maya, kunyit n amran g la berobat.. jumpe bomoh n jumpe ustaz...


antara scene paling hidup n klaka dlm cite nie..mengubah trus tempo cite nie..hahahaha...lawak gile..sumpah lawak...






mereka terus berubah hati menjadi insan yg baik, scene2 sterusnya anda leh la tgk kunyit berjumpa cinta, zizan berubah hati.. dan halimaton lakonan jue aziz menerima smula amran yg dah berubah...namun, kehadiran ayu merubah amran skali lagi...





nak tau perubahan ape?? haaa tgk2 la cite nie, usha2 la kat wayang ye..sumpah korg xnyesal..movie akan direlease ari raya ini..tgk jgn xtgk, tgk jgn xtgk..






p/s : zizan n ahmad idham ade pesan, katenye kalo cite nie xbest ckp je best..kalo cite nie xklaka, ckp je klaka....erkkk bro!! xyh la suh ktorg wat cmtuh sbb ktorg ikhlas kate cite nie bestt n klaka...thumbs up n best brooo!!

Monday, August 15, 2011

Kem asas Komander abseiling rescue course

haaa smbungg lagik la cte kem asas komander kesatria day two... pe bende yg ktorg wat pas bermalam di hutan ialah...................yahuuuuuuuuuuu men abseiling.... men terbalik2, dan yg pnting ialah blajar merescue org kalo pape jadik...





so ktorg pas kuar utan tu trus menuju ke jambatan abseiling..cam bese la WUJ aku menjadi transportasi utama... bile sume dah smpai, kami diberi taklimat oleh komander nor....punye ehem2...hahahaha(jgn marah ye cik ketiak basah)...taklimat lebey kurang la cite sal tali tinggi,2 jenis tali yg digunakan(tali tangsi n tali gitar), si ketam(crab) adjustable g string(harnest) dan pelbagai lagik...

inilah incik malik yg pemberi taklimat...

kusyuk tol bdak2 nie dgr..cite die sorg pon xpaham sbb smua da nantokk




lepas je dari taklimat pe sume, ktorg pon memakai la kelengkapan yg disediakan untuk melakukan turunan... turun bese2 n ade jugak yg men turun terbalik...time nie suke2 lagi sbb lom lagi diajar bagaimana nk merescue org...jadi yg memulakan terjunan atau turunan nie ialah 2 mamat ensem kat bwh nie...

"dang,senyum dang, mau masuk buletin IPB nie" kate aku kepada badang...



sambil2 aku n badang nk wat terjunan tiruk nie, bdak2 len sibuk la bergambor...

sebahagian gadis - gadis litar

laki - laki macho...

si ucop cube membunuh farid sbb dapur buluh farid aku puji...(xde kene mengena).. nice snap cameraman...

sika yang menangis2 nk turun, turun gak... haha... nor xyh ckp la..mmg expert la.almaklumlah dapat nasihat2 berguna dari ehem ehem...hahaha



nie ade video yg menarik pe terjadi bile anda dah smpai di bwh...hahaha njoy...mohon share ye fiza...

video

kalo kat atas nie ade video, nie haa ade picture...FB punye cite.. style beb..nice taken..lepaskan tangan anda utk mengambil gambar...2 saat kemudiann... bushhhhhhhhh... macam nangka busuk daaa...

setelah berpenat lelah semua org turun dengan pelbagai gaya, tibe la masa nye utk merescue..rescue demo di lakukan oleh malik, mangsa nye M n malik buat 2 kali baru berjaya menyelamatkan M.. kemudian aku lak mencube nk merescue... mmg susah la benda nie... seryes aku ckp, korg kene ikat diri korg kat sblah mangsa, then kene hook kan crab kat die nye harnest loop n lepaskan tali dorg n bwk dorg kat kite... sian mangsa aku kene tahan sakit... aku wat smpai 3 kali... turun tapi xpat ikat diri...smpai 3 kali baru aku dpt wat... great xperience for me...

malik berjaya rescue M

training mengikat diri...bapak susah seyhh..

nasihat dari malik n tunjuk ajar selepas 2 kali aku wat xjadi....



pape pon aktiviti abseiling nie mmg memerah keringat... ktorg sngt njoy n bnyk belajar perkara, macam mane nk jadi belay(org jage bwh) mcm mane nk jadi pelepas, jenis tali, kelengkapan peralatan dan sebagainya...thanx Kem Lembah Genting....





tunggu story len lak pasnie ye guys..heee

Kem Asas Komander Kesatria IPB 2011

Komander?? kelab wataniah?? ape tuh komander?? komander nie merupakan org yg bertanggungjawab mengajar pelajar - pelajar semester 1 UiTM yang mengambil subjek HBU 111 kesatria negara 1..mereka bertanggungjawab untuk mengajar kawad kaki, menjaga time perkhemahan dan beberapa nilai lagi...






jadi sebelum mereka boleh mengajar atau bawak bdak2 g camping, dorg nie perlu diberi asas perkhemahan la, sperti aktiviti tali tinggi, camp site, rescue, survival dan macam2 lagik la... so setelah perbincangan dibuat ngan biro latihan, aku pon decide nk wat kem asas atau kursus asas nie pada 1,2 & 3 julai yg lalu... lokasi..?? mane lagik..kem lembah gentingg la...heheh camp connect us...





owraitt kami bertolak cam bese, selepas jumaat menaiki bas.. ade 11 org g lmbat sbb dorg ade kuiz law... dorg g nek innova ipb n keta haku... setibanya kami di Kem Lembah Genting disambut hangat oleh sarjan,angah rider, abg am dan sewaktu dgn mereka la... selesai je solat asar berjemaah, kami pon meneruskan perjalanan ke camp site... aku decide nk dorg nie sume pasang tmpat tinggal dorg snirikk... ade yg bwk poncho(murah) , ade yg bwk kanvas ade jugak yg bwk banner(curi) wat alas tido... macam2 hal...aku?? aku masuk ngan memakai selipar hijau legend aku tu n satu beg kamera... aku tgk bdak2 macam nk pindah terus ke hutan nie..heheh





aktiviti pemasangan khemah @ tmpat tinggal dorg nie mengambil mase sngt lame ok!... almaklumlah bdak2 xde experience, bese bukak je 4 man tent, settle keje... hehe skang nie ko ketuk la ikat la snirik... macam2 gaya khemah kte leh tgk... aku simple je... badang ikat kan hammock je utk aku... settle kije...

si peqa tampoi nye... yg nie agak excellent ar...

ini si siqa n nor nye khemah..simple jer.. yg len pon lebey kurang cmnie

yang ini si legendary nabilah punye..bapak besau, kongsi ngan tetamu undangan (atin) n fiza...

haa yang nie smart kan..slamat dari dua2 arah , binatang bawah n air ujan kat atas...stylo siap ade pangkin, nie org kem yg punye...hehe





aktiviti seterusnya ialah aktiviti memasak...dah lebey kurang pkul 7 kowt dorg ni mule masak...smpai kol 9 seyh api x hidup2 lagik...baru la mereka nie tau susah nye la nk carik makan kat dlm utan nie...mcm2 peel aku nengok... masak nie xkene masak tu xkene... hahaha... ape yg aku providekan cume kari ayam dlm peket & beras... pandai2 la dorg nk hidupp... kitak smpai makan nasi gune paket kari ayam je... sian si kitak... misti lapor gile... huhu

suasana mereka memasak..wan jahat die bwk sardin...xbg aku lak tuh.ciss



xlame pas bebudak nie masak, geng2 yg lmbat di ketuai oleh farid pon tbe...task dorg ialah untuk memasak buat dorg sniri makan la...

bertapa gigihnye farid n farid ini memasak..dorg nie ade skill..dapur buluh dorg mmg sngt cantekk

si alip nie rajin idopkan api...smpai api yg die wat utk masak nasi macam nk bakar rumah...mak datok besau...

si x makan nasik menyuap org len makan nasik...menggelimbit ar komander FB nie...




habis sume dah makan n bersihkan pe yg patut, lebey kurang kol 1 pagi ktorg pon abiskan ngan slot terakhir iaitu briefing ttg asas perkhemahan n asas rescue yg ktorg nk wat ari terakhir kem asas komander nie...





lebey kurang kol 3 cmtuh sume dibenarkan tidor tapi ade bdak2 yg bergilir utk jadi sentri..haku?? dok dlm hammock men teka teki ngan sentri gune walkie talkiee... macam2 teka teki ktorg men antaranya "dlm bnyk2 komander, komander mana menyusahkan?" jawapan : tiada pilihan jawapan ' komander sika'...shinggalah subuh ktorg berjemaah n kemas camp site n chow sin sin utk aktiviti seterusnya...

nie la gmbar kami smua beramai2 sume komander yg ade bagi aktiviti bermalam di hutan...

tulang blakang kem yang bnyk membantu kami..thanx guyss.





p/s : haaa tu la cite kami pada ari pertama... pas aku belek2 album nie, jumpe gak aku tmpat tinggal aku..heee...nie la hammock badang pasangkan...

vendor machine..kreatifkah mereka?

salam ... kengkawan smua nk tau dak, dalam berniaga atau melakukan produk utk dijual, element terpenting ialah pemasaran / marketing... jadi macam2 cara la segala2 company yang ade kat dunia nie mengiklankan produk mereka... perkara yg menjadi perhatian topik kali ini ialah vendor machine!!




bukan sahaja bertujuan untuk marketing,namun kehadiran vendor machine ni memudahkan para pengguna... mari kite terjah beberapa keping picture........


ini vendor machine yg biase kite lihat..masuk rm2..tekan air pe kite nk, die kuar la..bestnye yg nie, satu utk botol, satu lagi utk tin..simple..

yang nie sngt sempoi... beli air botol kace nie, siap ade pembuka tutup botol lagik dgn menggunakan iklan ubat gigi, menunjukkan ngan kuatnye gigi tu leh bukak pnutup botol kaca.hee(knape msti awek jd iklan)

ade lak iklan kat vendor machine air tin ni buntut org..adoyaii potong tol kalo nk minum airnye..hehe

bapak besar vendor machine nie..nk beli air pon siap kne angkat kawan utk masukkan duit..kalo machine pon dah besar bapak cmnie,cmne la air die kan..huhu


nie ade gmbar lagi bapak besar vendor machine nie............

mesin mini cooper... keta nye mesin??hahaha.. seb bek la nie iklan wall paper kat dinding je..kalo x, mmg stylo abis la kan..

kalo kat atas tadi (yg cooper tu) sekadar wall paper, haa nie die keta Smart For 2..utk 2 org je nek keta nie, real nye vendor machine..mmg stylo abiss vendor machine terbesar beb..hahah

beralih arah ke sukan,vendor machine nie sngt stylo beb, vendor machine bola from Nike, mmg stylo abis... nk beli bola xyh serabut2 nk cari kedai yg biasa nye terltak kat soping komplek..cari je kat vendor machine cmnie..kalo ade kat malaysia nie, mmg xde dah la bola tu..hehe

iklan atau mmg ade??pape pon vendor machine mmg stylo, mesin kuarkan kasut asics, mmg smpoi la kan..cmne kalo salah size ek??jual kat org blakang la jwbnye,huhu

mmg sempoi vendor machine utk barangan apple nie,tapi kompom2 la di letakkan di tmpat yg ade security, kalo x, mmnjg pecah je la..bagi aku kalo ade kat malaysia nie kan sonang, xyh susah2 nk g cari kat kedai barang2 iphone..

vending machine paling stylo, kalo wujud mmg gile ar menatang nie.. ade ke letak gadis dalam tu, agak2 arini nk kuar ngan gadis baju biru tu,purchase je...maybe dunia akhir zaman terjadi cmnie, sape tau..heheh


aku pnah singgah UiTM puncak perdana, nk anta adik aku masuk blajar aritu, smpat aku tgk one of the vendor machine yg ade kat situ, aku agak teruja sbb perpustakaan yg ade vendor machine nie, utk buku2 dorg, jd student2 xperlu susah payah cari kat dlm library..mmgg smarttt..





apa pon mereka ni sume mmg sngt kreatif, nk sngt tgk pelbagai vendor machine yg ade kat luar negara tu ade kat malaysia,,nk gak try...heee

Sunday, August 14, 2011

SpOnTaN!!!

penah x korg tgk show spontan atau maharaja lawak?? ermm dlm tu ade satu permainan yang menggunakan barang dan korg perlu membuat cerita dimana barang yg diberi tu perlu di gunakan bukan sebagai barang tu...sebagai contoh : vacuum digunakan sbagai pancing (zizan gune time maharajalawak)..okeyh di sini ade video yang kitorg smpat rakam waktu camping hbu baru2 ini..EnJoY la ye...


Kejohanan Badminton Dunia 2011


Tahniah Dato Lee Chong Wei!!!... agak frust aku tgk game final smalam, utk kejohanan ni chong wei dah menunjukkan kehebatan yang lain.. menundukkan pemain kedua china chen ji pada semi 21 -14 21 - 19..




namun kite kene akui Lin Dan mmg dalam kelas seorg juara dunia, yang keempat bagi die dan pada chong wei, die blom merase lagi kejuaraan dunia.. pnat battle pada set pertama 22 - 20, kalah 21 - 14 dan battle hard skali lagi pada rubber set sblom tunduk 23 - 21.. ralley yg sngt sronok ditonton..kedua - dua respect kjohanan akhir dan mempersembahkan aksi yg sngt menghiburkan..ape pon.. tahniah Dato Lee Chong Wei.. u make us proud to be malaysian..(in sports of course)

a great start of the new season

one word..MENANG!! ... BPL membuka tirai, dan team kegemaran ku.. manchester united.. mendapat 3 point.. berada 2nd in league.. pada aku, start yang baik..mulakan dgn langkah kanan org kata..





kemenangan 2 - 1 ke atas west brom smalam telah membuka mata semua competitors dimana gandingan rooney dan ashley young perlu diambil berat.. jaringan rooney pada 1st half, assist by young..walaupon di samakan kedudukan pada separuh masa pertama.. namun si young terus memberikan magik nye ngan larian deras dan mencari ruang dgn bagus..





akhirnya larian menarik dari young di penjuru kiri pada minit ke 81 trus masuk kedalam kotak dan membuat hantaran lintang laju terkena player west brom n menghasilkan jaringan..dan gol inilah memberi 3 mata pnuh..





ferguson trus memberi kepercayaan kepada pemain muda di mana die menyenaraikan smalling,fabio,cleverley,anderson,de gea & welbeck..walaupon menang, united terpaksa membayar harga yg mahal pabila 1st choice centre back injured, ferdinand 6 minggu n vidic injured.. tapi xpela sbb nie membuka ruang kepada phil jones johny evans untuk beraksi n gain experience..






apa pown, terima kasih kepada ashley young..guys.. watch him over this season..

Tuesday, August 9, 2011

LEGO..permainan ketika kecil

haa..korg suke x men ngan lego .. aku peminat setia lego waktu kecik - kecik dulu.. sngt seronok kowt..men cantum - cantum..men bukak - bukak.. saje je nk share ngan korg beberapa picture lego yg pada aku sngt menarik n sngt tertarik..huhu..smpaikan dah besor2 nie aku dok sibuk main...gmbar2 nie sume dapat sorg pakcik nie...

macam conference tol2 lak..smart seyh

gempak seyh ade stadium tu...truje tol aku ngan mainan nie

nie paling stylo antara stylo la weh.. kereta.. memang hebat la syarikat nie

an art with lego..smart seyh..

uncle ni la aku ckp tadikk..uncle GooGLe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...